استفاده از قرص ها و داروهای لاغری یکی از گزینه هایی است که برای کاهش وزن پیشنهاد می‌شود. وجود تبلیغات قوی و گسترده به خصوص تبلیغات ماهواره ای خیلی از ما را ترغیب می‌کند تا برای کاهش وزن از این قرص ها استفاده کنیم. غافل از اینکه بسیاری از این قرص ها در واقع دروغی بیش نیستند. “کم کردن وزن زیاد طی چند روز” و “هرچه می‌خواهید بخورید و لاغر شوید” شعارهای تبلیغاتی است که برای فروش این داروها به کار برده می‌شود. بسیاری از این قرص ها حتی اگر موثر هم باشند اما سلامت ما را به شدت تهدید می‌کنند. اما اینکه این قرص ها چیستند و چه عوارضی دارند مواردی است که در این مقاله به بررسی آن خواهیم پرداخت. همچنین قرص ها و داروهای لاغری مجاز و غیر مجاز را معرفی نموده و به شما روش هایی مفید و موثر برای کاهش وزن پیشنهاد می‌کنیم.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

عوارض استفاده از قرص های لاغری
دیگر عوارض استفاده از داروهای کاهش وزن
آیا عوارض قرص های لاغری بعد از قطع مصرف، از بین می‌روند؟
سازمان های ناظر بر قرص های لاغری
ساز و کار داروهای لاغری چگونه است؟
نکات مهم در استفاده از قرص های لاغری
22 مورد از معروف ترین و پرکاربردترین قرص های لاغری

عوارض استفاده از قرص های لاغری

سازمان غذا و داروی آمریکا، داروهای لاغری را تحت عنوان دارو به رسمیت نمی‌شناسد و تنها زمانی که از محصول یا محصولات یک شرکت شکایات زیادی دریافت کند، مداخله کرده و هشدارهای لازم را می‌دهد. از آنجایی که برخی از این داروها روی غده تیرویید اثر گذاشته و از آن طریق، سوخت و ساز را بالا می برند، در افرادی که مشکلات قلبی- عروقی دارند، ممکن است حتی موجب مرگ شود.  این داروها باعث از بین رفتن چربی های سلولی شده و به بدن آسیب می رسانند. همچنین بالا رفتن سوخت و ساز روی دستگاه گوارش نیز اثرگذار بوده و باعث ناراحتی های گوارشی می شود.

  •  اعتیاد

بر اساس تحقیقات صورت گرفته، بعضی از قرص ها و داروهای لاغری سبب اعتیاد در افراد می‌شود یعنی از مواد اعتیادآور برای تهیه آنها استفاده می‌شود.

وب‌سایت «Something Fishy» که در زمینه‌ی اختلالات غذایی فعالیت دارد، می‌نویسد: «امکان دارد بعضی از این داروها اعتیادآور باشند. بنابراین پس از پایان دوره‌ی درمان یا زمانی که مصرف‌شان را متوقف می‌کنید، احساس مریضی، بی‌حالی و ناراحتی به سراغ‌تان خواهد آمد.»

قرص لاغری-عوارض قرص لاغری
اعتیاد، یکی از عوارض مصرف قرص های لاغری

مورد مهم دیگری که در اینجا باید به ان اشاره نمود این است که متاسفانه برخی از سالن های ورزشی، خیاطی ها، سالن های آرایش زنانه و اماکن این چنینی اقدام به فروش قرص هایی تحت قرص های لاغری می‌کنند در حالیکه ای قرص ها حاوی ماده مخدر شیشه بوده و سبب معتادشدن افراد می‌گردد. اين اماکن، مواد اعتياد آور و محرك موسوم به متامفتامين را با نام‌هاي مستعار مانند «اسپيد» و «كريستال متث» ارائه مي‌كنند. ناآگاهی افراد از این مساله سبب می‌شود افرادی اقدام به تهیه و مصرف این مواد نمایند کهباید به این مساله دقت نموده و اقدام به خرید قرص ها ا مراکز معتبر نمایند.

  • مشکلات کبد

یکی از اثرات احتمالی استفاده از قرص های کاهش وزن، رسوب آنها در کبد و بروز نارسایی های کبدی است. خارش، زردی چشم، ادرار تیره، مدفوع روشن و از دست دادن اشتها می‌تواند از نشانه های بروز مشکلات کبدی باشد. به محض بروز این عوارض باید مصرف قرص ها را متوقف کرده و به پزشک مراجعه کنید.


رهایی از کبد چرب: پکیج درمان کبد چرب نیوشانوش


  • سکته مغزی

سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) درمورد ترکیبات فعال دارویی غیرمجاز موجود در این محصولات ابراز نگرانی کرد. بسیاری از محصولات موجود در این فهرست، محتوی «سیبوترامین» هستند. سیبوترامین می‌تواند موجب فشار خون بالا، تشنج، تپش قلب، حمله قلبی و سکته‌های مغزی شود. ماده‌ی دیگری که در این محصولات وجود دارد «ریمونوبانت» نام دارد. این ماده به دستور سازمان غذا و داروی آمریکا اجازه‌ی فروش در ایالات متحده را ندارد، ولی استفاده از آن در اروپا مورد تأیید قرار گرفته است. به نظر می‌رسد این ماده خطر افسردگی و گرایش فرد به خودکشی را تقویت می‌کند.

  • افسردگی

تغییر حالات روحی-عاطفی از اثرات مصرف طولانی مدت و بیش از حد قرص های لاغری است. طبق بررسی ها و تحقیقاتی که انجام شده است استفاده زیاد این محصولات باعث اضطراب، نگرانی، تغییر خلق و خو و پرخاشگری می‌شود. در موارد حادتر حتی ممکن است شخص بخواهد به خود صدمه بزند.

قرص لاغری-عوارض قرص لاغری-قرص کاهش وزن
افسردگی، یکی از عوارض مصرف داروهای لاغری
  • بی خوابی

قرص‌های چربی سوز مانند افدرین و کافئین موجب افزایش ضربان قلب و متابولیسم می‌شوند و همین به شیوه‌ی منفی روی الگوی خواب شما تاثیر می‌گذراد. بی‌خوابی بر سیستم ایمنی بدن شما تاثیر منفی خواهد گذاشت، و در نتیجه باعث خستگی بیش از حد شده و سبب می‌شود که شما مستعد ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا باشید.

  • افزایش میزان فشار خون

اکثر قرص‌های چربی‌سوز، بدن را گرم و باعث افزایش سرعت سوخت و ساز در بدن می‌شوند. . با این حال، تحقیقات ثابت کرده‌اند که استفاده از برخی قرص های چربی‌سوز باعث بالا رفتن فشار خون و افزایش ضربان قلب می‌شود که این امر در مواردی ممکن است باعث کاهش گردش خون در بدن گردد.


پیشنهاد نیوشانوش به شما: پکیج کنترل و درمان فشارخون 


 

  •  کم آبی بدن

بعضی مواد موجود در بعضی داروهای لاغری سبب هیدراته شدن و از دست دادن آب بدن می‌شود. کم آبی باعث سردرد، خشکی دهان و پوست و کم شدن انرژی بدن می‌شود. اگر کارهای فیزیکی و فعایت های ورزشی انجام می‌دهید یا در هوای گرم قرار می‌گیرید شدت این علائم بیشتر می‌شود و با عث ضعف و ناتوانی شدیدتر و حتی زمین خوردن و صدمه دیدن گردد.

قرص لاغری- قرص کاهش وزن- داروی لاغری-عوارض قرص لاغری
مصرف قرص لاغری و بروز مشکلات ناشی از کم آبی بدن

دیگر عوارض استفاده از داروهای کاهش وزن

  • عصبانیت
  • سردرد
  •  سرگیجه
  •  ضعف
  •  تغییر مزه دهان
  •  بی‌حسی پوست
  • بی‌قراری
  • سردرد
  • افزایش ضربان قلب
  • تهوع
  •  گرفتن عضلات شکم
  •  اسهال و دیگر مشکلات دستگاه گوارش
  • مرگ

فهرست قرص های لاغری-عوارض قرص های لاغری

آیا عوارض قرص های لاغری بعد از قطع مصرف، از بین می‌روند؟

معمولا عوارض جانبی قرص های کاهش وزن با توقف مصرف آنها ناپدید می‌شود اما مشکلات و بیماری هایی هم هستند که با قطع مصرف همچنان وجود دارند. آریتمی قلب، تپش قلب، سفتی قفسه‌ی سینه، گیجی و کنفوزیون (نوعی حالت گیجی و کاهش هشیاری)،  نارسایی‌های قلبی، سکته مغزی، تشنج و نارسایی‌های کلیوی از مشکلات مصرف طولانی مدت این قرص ها هستند که به زودی و به راحتی درمان نمی‌شوند. در مواردی هم موجب پُرفشاری ریوی مقدماتی شده که باعث نارسایی‌ تنفسی و مرگ افراد شده است.

سازمان های ناظر بر قرص های لاغری

متاسفانه هیچ گونه نظارت جدی برای ورود و عملکرد قرص ها و داروهای لاغری بدون نسخه صورت نمی‌گیرد. واردکنندگاه این قرص ها تنها باید مدارک بسیار کمی مبنی بر بی ضرر بودن و اثرگذاربودن قرص ها ارائه نماید که در واقع شواهد و مدارکی سطحی و فریبنده است . از آنجایی که قرص ها زیر نظر سازمان غذا و دارو نبوده و زیر نظر نهادهای بهداشتی نیستند تحقیقی درمورد آن صورت نمی‎‌گیرد و بررسی نمی‌شوند.

ساز و کار داروهای لاغری چگونه است؟ 

ساز و کار داروهای کاهش وزن با یکدیگر متفاوت است. بعضی از آنها با کاهش اشتها در افراد، سبب خوردن غذای کمتر و کاهش وزن می‌شوند.

مورد بعدی، قرص هایی هستند که مانع جذب چربی در بدن می‌شوند. این محصولات حاوی ماده ای به نام کیتوسان هستند. وقتی این ماده وارد بدن می‌شود، به چربی‌های موجود در غذا چسبیده و به این ترتیب از جذب آن توسط بدن جلوگیری می‌کند.

قرص لاغری-قرص کاهش وزن- داروی لاغری
رابطه قرص لاغری و چربی سوزی

مورد سوم افزایش متابولیسم بدن است. این قرص‌های چربی‌سوز به صورت مصنوعی متابولیسم بدن انسان را افزایش داده یا به آن سرعت می‌بخشند به طوری که بدن مواد مغذی را تجزیه کرده و برای انرژی استفاده می‌کند.

علت دیگر لاغرکردن این قبیل قرص ها این است که قرص های چربی سوز اغلب دارای کافئین و افدرین هستند. قرص کافئین یا قرص های حاوی این ماده مثل افدرین باعث افزایش تولید گرما در بدن می شود. تحقیقات نشان داده است اضافه کردن آسپرین به مواد حاوی کافیئن و افدرین، تولید گرما را بیشتر می کند. هنگامی که دمای قسمت مرکزی بدن افزایش یابد، شما به طور خودکار انرژی بیشتری می سوزانید.

[acc47-inpost-cta-one]

نکات مهم در استفاده از قرص های لاغری

  1. فراموش نکنید تمام داروهای لاغری نقش مکمل دارند و به تنهایی قادر به کاهش وزن محسوس بدن نیستند و داشتن فعالیت بدنی و رژیم معتدل غذایی برای اثرگذاری آنها لازم است.
  2. اگر دچار بیماری خاصی هستید یا از داروی خاصی استفاده می‌کنید یا باردار هستید قبل از استفاده از قرص ها حتما با پزشک متخصص مشورت نمایید.

قرص لاغری-داروی لاغری- عوارض قرص لاغری

عدم استفاده خودسرانه داروی لاغری در دوران بارداری

3. قرص ها را از منابع معتبر و داروخانه های مجاز خریداری نمایید.


وزن خود را بسنجید: محاسبه آنلاین شاخص توده بدنی


 

22 مورد از معروف ترین و پرکاربردترین قرص های لاغری

قرص لاغری ادیوس

قرص ادیوس سعی دارد با ازدست دادن چربی های بدن، سبب کاهش وزن گردد. این قرص اشتها راکاهش می‌دهد تا بدن از چربی ذخیره شده استفاده نماید. این قرص اثربخشی بالایی ندارد و میزان تاثیر آن تنها در 65 درصد افراد نتیجه بخش بوده است و لازم است که بسیاری از موارد کاهش وزن مانند رژیم غذایی لاغری، فعالیت بدنی، دمنوش های لاغری و روش های دیگر هم در کنار آن استفاده گردد تا موثر واقع شود. ضمن اینکه دارای عوارض بسیاری است که سبب می‌شود از استفاده از آن منصرف شویم.

قرص کاهش وزن- عوارض قرص لاغری-فهرست قرص های لاغری
قرص لاغری ادیوس

عوارض

عوارض بسیاری پس از استفاده از قرص ادیوس توسط مصرف کنندگان گزارش شده است این عوارض شامل تحریک معده، راش، آلرژی، بی خوابی، درد پشت،  یبوست، اسهال، سردرد و معده درد از جمله آنهاست. همچنین در موارد شدیدتر حتی ممکن است شخص دچار خونریزی، حمله قلبی، کم آبی، اختلالات مفصلی، اضطراب و افسردگی، اعتیاد، افزایش ضربان قلب و بالارفتن فشارخون گردد.

قرص هزال Hazal

این قرص، یک قرص لاغری و شامل ترکیبات گیاهی است. قرص هزال برای افرادی که اضافه وزن، چربی خون بالا، کبد چرب و افرادی که اشتهای زیادی دارند مناسب است این قرص هم به تنهایی بر کاهش وزن تاثیر نمی‌گذارد و باید در کنار آن از ورزش و رژیم غذایی لاغری استفاده نمود.

قرص کاهش وزن-قرص لاغری-عوارض قرص لاغری
قرص لاغری هزال

عوارض

تاکنون عارضه مشخصی برای این قرص گزارش نشده است اما اگر قصد مصرف این دارو را دارید برای اطمینان خاطر ، و به خصوص اگر دچار مشکل یا بیماری هستید یا دارویی مصرف می‌کنید با پزشک متخصص مشورت نمایید.

 

قرص لاغری ونوستات Venustat

این قرص در لاغری و کاهش وزن افراد موفقیت بالایی دارد. قرص ونوستات  با مهار آنزیم های چربی، سبب عدم هضم چربی می شوند و این چربی های گوارش نیافته از بدن دفع شده و لاغری اتفاق می افتد اما مانند سایر قرص های لاغری، رژیم غذایی لاغری و ورزش نمودن برای تاثیرگذاری لازم است و به تنهایی تاثیرگذار نیست.

قرص لاغری-قرص کاهش وزن-عوارض قرص لاغری-
قرص لاغری ونوستات

عوارض

برخی بررسی‌ها نشان داده است استفاده از این دارو برای طولانی مدت خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهد.

این دارو بخشی از چربی غذا را با مدفوع دفع می‌كند و همراه با این چربی، ویتامین‌هایی مانند E و D و A و K نیز دفع می‌شود.

عوارض قرص لاغری ونوستات شامل روغنی شدن مدفوع، تغییر رنگ مدفوع، نفخ شکم، شل شدن مدفوع، عدم توانایی در کنترل اجابت مزاج، افزایش تعداد اجابت مزاج، درد معده، حالت تهوع و درد مقعد می‌باشد.

 

قرص دارچین

قرص دارچین به تنظیم متابولیسم قند و چربی کمک می‌کند.  قرص دارچین نه تنها چربی‌های شکمی را از بین می‌برد، بلکه موجب حذف سلولیت (از بین بردن چربی‌های موضعی زیر پوست) و تناسب اندام فرد نیز می‌شود. مصرف این قرص به همراه گرفتن رژیم دارچین‌دار به طور منظم، می‌تواند به چربی شکم، بیشتر از سایر قسمت‌های چاق بدن اثر بگذارد.

قرص لاغری-قرص کاهش وزن-اسامی قرص های لاغری
قرص لاغری دارچین

عوارض

تاکنون عارضه یا عوارض خاصی برای این قرص گزارش نشده است اما قرص دارچین ممکن است  با برخی داروهای آنتی‌بیوتیک، دیابت، رقیق‌کننده خون، داروهای قلبی و بعضی دیگر داروها تداخل داشته باشد. زنان باردار و کسانی که از این داروها استفاده می‌کنند برای مصرف قرص‌های دارچین لازم است با پزشک خود مشورت کنند.

 

عصاره گیاه گارسینیا کامبوجیا Garcinia Cambogia

گارسینیا کامبوجیا حاوی ماده ای به نام هیدروکسی سیتریک اسید است. این گیاه، آنزیم تولید کننده چربی در بدن را مهار می کند و سطح سروتونین را افزایش می دهد که به طور بالقوه باعث کاهش میل به غذا می‌شود .

بررسی های انجام شده نشان داد به طور متوسط مصرف این دارو ​​در طی چند هفته باعث کاهش وزن حدود 1کیلوگرم می‌شود . در یک مطالعه دیگر که بر روی 135 فرد دارای اضافه وزن انجام شده و در ژورنال انجمن پزشکی آمریکا چاپ شده است، مصرف گارسینیا کامبوجیا باعث کاهش وزن یا کاهش چربی بدن در مصرف کنندگان نشد. در مجوع محققان معتقدند که اثر این ماده در کاهش وزن قطعی نیست و برای اثبات اثربخشی آن، مطالعات بیشتری نیاز است.

قرص لاغری-اسامی قرص های لاغری-قرص کاهش وزن
قرص لاغری گارسینیا کامبوجیا

عوارض جانبی: هیچ گزارش ای از عوارض جانبی جدی وجود ندارد، اما برخی گزارشات از مشکلات گوارشی خفیف وجود دارد.

با ادامه مقاله با ما همراه باشید

[acc47-inpost-cta-one]

 

منابع

namnak.com

chetor.com

setare.com

hidoctor.ir

hamshahrionline.ir

bazdeh.org

hidoctor.ir

eghtesadnews.com