22 قرص لاغری پرفروش را میشناسید؟چه عوارضی دارند و چه اندازه موثر اند؟- قسمت دوم
در مقاله قبل به طور کامل و مفصل درباره ساز و کار قرص های لاغری و عوارض فراوان و خطرناک استفاده از آنها صحبت کردیم. همچنین به نکات مهم در استفاده از قرص های کاهش وزن اشاره کرده و در پایان به معرفی آنها پرداختیم. در این مقاله معرفی آنها را ادامه میدهیم.
قرص هیدروکسیکات HydroxyCut
تنها یک مطالعه بر روی این قرص صورت گرفته است و هیچ اطلاعاتی در مورد اثربخشی درازمدت آن وجود ندارد. تحقیقات بیشتری لازم است. تنها مطالعه صورت گرفته بر روی آن نشان داد که هیدروکسی کات باعث کاهش وزن 21 کیلوگرم طی یک دوره 3 ماهه شد.
عوارض
اگر به کافئین حساس هستید، ممکن است دچار اضطراب، خارش، لرزش، حالت تهوع، اسهال و تحریک پذیری باشید.
قرص آلی (Orlistat, Alli)
قرص آلی با جلوگیری از تجزیه چربی در روده کار می کند و چربی های موجود در غذا را از طریق مدفوع دفع میکند .
بر اساس آزمایشات و تحقیقات صورت گرفته، آلیستات میتواند میزان جذب چربی را تا 25 درصد افزایش دهد. همچنین در برخی مطالعات نشان داده شده است که Orlistat به کاهش فشار خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 کمک کرده است. به دلیل داشتن عوارض جانبی این قرص، مصرف آن فقط برای افراد چاق و برزگسال توصیه شده است. آلی تنها قرص موردتایید وزارت بهداشت آمریکاست که البته پس از تایید، با مخالفت سازمان حمایت از مصرف کنندگان آمریکا قرار گرفت.
FDA (سازمان غذا و دارو ی آمریکا) داروی ” آلی” را فقط برای بزرگسالان چاق تایید کرده است و تاکید کرده که استفاده از آن باید با رژیم غذایی کمکالری و کمچربی و ورزش همراه باشد.
عوارض
این دارو دارای عوارض جانبی گوارشی زیادی است، از جمله مدفوع شل و چرب، نفخ شکمی، حرکات مکرر روده ای که کنترل آن برای خیلی ها سخت است همچنین ممکن است به کمبود ویتامین های محلول در چربی مانند ویتامین A، D، E و K منجر شود. همچنین افراد مبتلا به دیابت، مشکلات تیروئیدی، افرادی که عمل پیوند عضو انجام داده اند و افرادی که داروهای رقیقکننده خون مصرف میکنند باید با پزشک متخصص مشورت کنند.
قرص راسپری Raspberry Ketones
قرص راسپری از میوه تمشک تهیه شده است. راسپری سطح هورمون آدوبونکتین در بدن را افزایش و باعث کم شدن وزن میشود.
عوارض
افزایش حساسیت و ایجاد خارش، از عوارض گزارش شده این قرص است.
حتما امتحان کنید: دمنوش چای سیاه و توت فرنگی یوشا
قرص گلوکومنان Glucomannan
گلوکومنان نوعی فیبر است که آب را جذب می کند و به ژل تبدیل می شود. این ژل فضای معده را اشغال کرده و موجب احساس پری و سیری در شما میشود. در نتیجه مصرف غذا و میزان جذب کالری کمتر میشود. فیبر موجود در این قرص باکتری های مفید روده را تغذیه کرده، در درمان یبوست موثر و قند و کلسترول و تری گلیسیرید را کاهش میدهد.
این قرص تنها در صورتی تاثیرگذار خواهد بود که قبل از غذا مصرف شود در این غیر صورت هیچ تاثیری در لاغری نخواهد داشت. همچنین برای اینکه گلوکومان در گلو گیر نکند و قبل از رسیدن به معده گسترش نیابد، باید حتما با 1 یا 2 لیوان آب مصرف شود.
عوارض
اگر با داروهای خوراکی دیگر تداخل پیدا کند باعث ایجاد التهاب، استفراغ و مدفوع نرم میشود.
عوارض گزارش شده برای این قرص هم کم و نادر و هم خفیف بوده است. عوارض جانبی خفیف گزارش شده شامل فخ، نفخ شکم، نرم شدن مدفوع و اسهال است. گلوکومانان ممکن است باعث عدم جذب بعضی از داروها شود بنابراین اگر تصمیم به مصرف ان دارید همانند سایر قرص های لاغری باید از پزشک متخصص مشورت نمایید.
[acc47-inpost-cta-one]
قرص مریتریم Meratrim
مریتریم که از ترکیبات گیاهی تهیه شده است از داروهای جدید کاهش وزن است. در مورد اثربخشی آن تنها یک مطالعه بر روی آن صورت گرفته است. این مطالعه که بر روی 100 فرد چاق صورت گرفت، افراد مصرف کننده مراتریم پس از گذشت 8 هفته 5 کیلوگرم از وزن آنها کم شد. همچنین سایز کمر این افراد هم به میزان 11.9 سانتی متر کاهش یافت. طبق تحقیقات صورت گرفته با مصرف این قرص، میزان قند خون، کلسترول و تری گلیسیرید کاهش مییابد.
عوارض
تاکنون عوارض جانبی برای قرص مراتریم گزارش نشده است.
قرص لینولئیک اسید CLA
مکمل CLA یکی از قرص های لاغری محبوب و رایج در این سال ها بوده است چرا که ابن قرص از قرص های چربی سوز بدون کافئین است. این مکمل یکی از چربی های ترانس مفید برای بدن است که به طور طبیعی در گوشت و مواد لبنی وجود دارد اما توسط بدن تولید نمی شود و باید آن را از طریق رژیم غذایی تامین نمود.
CLA می تواند اشتها را کاهش و سوخت و ساز بدن را افزایش دهد. با مصرف این قرص کاهش وزن ، اگر همراه آن از یک رژیم غذایی لاغری متعادل استفاده کنید میتوانید حدود 1 کیلوگرم در هر هفته وزن کم کنید. در غیر این صورت مقدار آن کمتر خواهد بود.
عوارض
CLA می تواند عوارض جانبی گوارشی مختلفی ایجاد کند و ممکن است اثرات مضر در طولانی مدت داشته باشد که به طور بالقوه به کبد چرب، مقاومت به انسولین و افزایش التهاب منجر گردد.
قرص فورسکولین (Forskolin)
فورسکولین عصاره گیاهی از خانواده نعناست که ادعا می کند برای از دست دادن وزن موثر است. گفته میشود که این قرص، سطح ترکیبات داخل سلول را افزایش می دهد که ممکن است باعث سوزاندن چربی شود اما با توجه به تحقیقات صورت گرفته تاثیر چندانی در کاهش وزن نداشته و نیازمند بررسی و تحقیق بیشتری است.
فورسکولین مدت هاست به عنوان یک گیاه دارویی استفاده میشود. این دارو باعث کاهش و تسکین آسم، افزایش تراکم استخوان و افزایش ترشح تستوسترون میشود.
عوارض
تاکنون عارضه ای برای این قرص گزارش نشده است.
دمنوش موثر در کاهش وزن: دمنوش نعنافلفلی نیوشا
قرص چایسبز (Green tea)
این محصول ترکیبی از چای سبز، پیکولینات کروم و کافئین است. پیکولینات کروم مادهای است که باعث کاهش مقاومت در برابر انسولین در بدن میشود و سبب میشود سلولها بتوانند به راحتی گلوکز موجود در خون را بسوزانند. به این ترتیب روند سوخت و ساز کربوهیدراتها در بدن کم میشود. کاتچین موجود در چای سبز هم سبب افزایش متابولیسم میشود. چای سبز سرشار از ویتامین C و D است و به دلیل آنتی اکسیدان فراوانش باعث افزایش روند اکسیداسیون چربی شده و سبب میشود مواد قندی و چرب کمتری توسط روده ها جذب شود.
طبق اظهارات یک پزشک، قرص چایسبز متابولیسم را بالا میبرد، برای بهبود کیفیت پوست خوب است و مصرف آن برای افرادی که مشکل افزایش وزن دارند، میتواند گزینه مناسبی باشد چراکه به از بین رفتن چربیها کمک میکند. همچنین مصرف این دارو برای افرادی که مشکل افزایش چربی خون دارند مفید است. به هر حال تمامی این قرصها موارد مصرف متعددی دارد که افراد غیرمتخصص نباید تنها به واسطه دانستن نامشان یا اینکه فلان داروی لاغری برای یکی از اقوامشان تجویز شده و کاهش وزن خوبی داشته، خودسرانه دست به مصرفشان بزنند زیرا ممکن است به جای اینکه وزن شان کم شود، بیمار شوند.
عوارض
چای سبز بهعلت داشتن کافئین ممکن است باعث بیخوابی و تکرر ادرار شود. مصرف این قرص و در کل چای سبز برای افرادی که دچار اختلالات کبدی هستند میتواند بسیار مضر باشد. افراد مبتلا به سرطان باید از مصرف همزمان قرصهای ضدسرطان و قرصهای خانواده چای سبز خودداری کنند زیرا نه تنها مشکل اضافه وزن شان حل نخواهد شد بلکه داروی ضدسرطان با افزایش متابولیسم، زودتر از تاثیر افتاده و فرد را دچار مشکلات حادتری میکند.
دمنوش مخلوط چای سبز: با دمنوش های مخلوط چای سبز یوشا آشنا شوید
سیبوترامین، قرص لاغری کشنده Sibutramine
این قرص با نام های ریداکیتل و مریداکتیل هم به فروش میرسد و مصرف آن عوارض فراوانی دارد. سیبوترامین با کاهش اشتها در افراد، باعث کم شدن وزنشان میشود. این قرص فروش بالایی در بازار دارد اما اثر مثبت چندانی ندارد.
عوارض
سیبوترامین باعث افزایش مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی میشود. همچنین تعداد زیادی از داروهای این گروه حاوی مواد مخدری هستند که باوجود کاهش اشتها و کاهش وزن، اثرات زیانباری برای فرد در پی دارند. این قرص حدود سال 2010 در ایالاتمتحده بهدلیل گزارش بروز خونریزی داخل مغزی، ممنوع و کنار گذاشته شد.
قرص سرکه سیب (CIDER VINEGAR)
قرص سرکه سیب عملکردی شبیه چای سبز داشته و با افزایش متابولیسم سبب لاغرشدن افراد میشود. مصرف قرص سرکه سیب به دلیل اسیدی بودن، جذب چربی توسط روده ها را کاهش میدهد اما چربی های ذخیره بدن را از بین نمیبرد.
عوارض
مصرف بیش از حد و بیرویه آن میتواند مشکلات گوارشی زیادی را برای فرد ایجاد کند.
قرص ال کارنیتین L CARNITIN
قرص ال کارنیتین باعث میشود اسیدهای چرب به آسانی به سلول های عضلانی وارد شوند و با این کار باعث چربی سوزی آنها شود. البته این قرص معمولا مناسب افرادی است و برای کسانی تجویز میشود که دچار کمبود این نوع اسیدآمینه هستند.
عوارض
ممکن است عوارض گوارشی و متابولیکی در پی داشته باشد.
اسلیم فول، اسلیم مکس، اسلیم کوئیک
قرص اسلیم فول، اسلیم مکس و اسلیم کوئیک با کاهش اشتها، تاثیر خود را میگذارد. اسلیم فول شامل ترکیباتی از چای سبز، سرکه سیب و جلبکهای دریایی است و علاوه بر کم کردن وزن، برای بیماریهای قلبی- عروقی هم تجویز میشود. این قرص ها جذب مواد غذایی در روده را کاهش و دفع آنها را افزایش میدهد.
عوارض
عوارض خاصی برای این دارو گزارش نشده است اما مصرف خودسرانه آن میتواند مشکل ساز شود.
[acc47-inpost-cta-one]
آلگومد، قرص گیاهی کاهش دهنده وزن
قرص آلگومد دارای یک ترکیب گیاهی و شامل املاح معدنی، آنتیاکسیدانهای مفید و طیف وسیعی از ویتامینهاست. اسیدهای آمینه این قرص از نوعی جلبک به نام Colora Volgaris تهیه میشود. این قرص به دلیل فیبر زیادی که دارد میتواند باعث کاهش وزن شود. مصرف این قرص به دلیل پایه گیاهی که دارد مورد استقبال قرار گرفته و مصرف آن میتواند برای سلامتی کلی بدن مفید باشد.
عوارض
تاکنون، هیچ نوع عارضهای به همراه نداشته است.
ABS+
ترکیبی از چای سبز و اسید لینولئیک است. چای سبز موجود در این ترکیب، متابولیسم را افزایش و اسید لینولئیک موجود در آن، چربیها را میسوزاند. سازندگان این کپسولها ادعا میکنند که این ترکیب به خصوص در کاهش چربیهای ناحیه شکمی موثر است.
طبق نظر یکی از پزشکان متخصص تغذیه، این مسئله تا حدودی با واقعیت فاصله دارد، ضمن اینکه از آن هم برای کم کردن و هم برای ثابت نگه داشتن وزن استفاده میشود.
عوارض
عوارض خاصی برای مصرف این قرص ذکر نشده است .
ویتامین پلاس
ویتامین پلاس یکی دیگر از قرص هایی است که با استفاده از سرکه سیب تهیه شده است. این قرص، حاوی سرکه سیب، لسیتین، ویتامینهای گروه B و کلپ است. کلپ، حاوی ید است و میتواند روی فعالیت غده تیروئید اثر مثبت بگذارد. این قرص اشتها را کاهش میدهد.
عوارض
مصرف طولانی مدت یا خارج از دستور پزشک میتواند باعث مشکلات گوارشی و متابولیکی شود.
پودرهای فیبر و فایبر کلییرها
این ترکیبات اول اشتها را کاهش میدهند و دوم اینکه روند دفع را افزایش میدهند. این پودرها باید در آب یا هر نوشیدنی غیرشیرین دیگری حل شده و بهصورت شربت خورده شوند.
عوراض
مصرف بیش از اندازه و یا خارج از دستور پزشک، باعث بروز مشکلات گوارشی شده است .
قرص سینفرین (پرتقال تلخ) Synephrine
درون نوعی پرتقال تلخ ماده ای به نام سینفرین وجود دارد که از آن برای تهیه این قرص استفاده میشود. سینفرین ماده ای است شبیه به افدرین.(افدرین ماده ای ای است که درون اکثر داروهای لاغری وجود داشته و باعث کاهش وزن میشود و استفاده از آن به دلیل عوارض جانبی فراوانش ممنوع شده است). قدرت سینفرین از افدرین کمتر و به همان نسبت اثرات جانبی آن هم کمتر است. این ماده اشتها را کاهش داره و باعث چربی سوزی بیشتر میشود. با توجه به تحقیقات انجام شده پرتقال تلخ تاثیر قابل قبولی در لاغرشدن دارد.
عوارض
سینفرین میتواند اثرات جانبی خطرناکی روی قلب داشته باشد. ضمن اینکه این دارو اعتیادآور هم هست.
آیا قرص های لاغری واقعا موثراند؟
لاغرشدن و کاهش وزن با کمک مجموعه ای از عوامل به دست میآید که رژیم غذایی لاغری و تغذیه صحیح، ورزش و مکمل های غذایی لاغری از جمله آنهاست. واقعیت این است که هیچ روش معجزه آسایی برای کاهش وزن وجود ندارد. استفاده از قرص های کاهش دهنده وزن به عنوان یکی از مکمل های لاغری که مصرف آن رواچ پیدا کرده حتی اگر موثر هم باشند بیشتر آنها دارای عوارضی هستند که در اینجا به صورت مفصل بررسی شد. از آنجایی که هیچ یک از این داروها به تنهایی تاثیرگذار نیستند و تنها در کنار رژیم غذایی و ورزش تاثیر خود رامیگذارند به نظر شما آیا استفاده از آنها با توجه به اثرات جانبی که دارند واقعا لازم است؟ و آیا نمیتوان از روش های بیخطر و سالم برای کاهش وزن استفاده کرد؟ نظرات و تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.
Niaz
کامل ترین مقاله ای بود که در این مورد خوندم، عالی بود
زهرا
Jaleb bod, mer30
گلایل
ممنون از اطلاع رسانی تون. خیلی خوب بود….